Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila na području PGP Imotski

Slika PU_SD/auto_policija03.jpg
Dana 04.listopada 2021. godine, u vremenu od 08,00-13,00 sati, području PGP Imotski, policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske i PGP Imotski u suradnji sa djelatnicima Ministarstva mora prometa i infrastrukture (inspektori cestovnog prometa) proveli su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa sa naglaskom na teretna motorna vozila .  
 
 Cilj ove akcije bio je povećanje stupnja sigurnosti u prometu i smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća, kao i nadzor nad sudionicima u prometu, u poštivanju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o prijevozu opasnih tvari i  Zakona o nadzoru državne granice.

U provedbi navedenih aktivnosti izvršen je nadzor nad 15 teretnih vozila, utvrđeno i sankcionirano 20 prekršaja koji se odnose na 12 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, 6 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu i obaveznim odmorima, 3 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.
 
Tri teretna vozilo upućeno na detaljan tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, nakon čega je u Stanicu utvrđeno više opasnih i većih nedostataka. Vozilo isključeno iz prometa, oduzeta reg.pločica , a daljnje prometovanje zabranjeno dok se utvrđeni nedostaci ne otklone. Jedno teretno vozilo zatečeno u prekoračenju najveće dopuštene mase vozila,  daljnje prometovanje zabranjeno dok se utvrđeni nedostaci ne otklone
 
Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise,  jer se policijski nadzor teretnih vozila i  autobusa u prometu nastavlja. 


Stranica