Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika /PU_SD/policija05.bmp
Dana 13.listopada 2021. godine, u vremenu od  8 do 11 sati, na izlazu sa autoceste A1, čvor .Dugopolje, policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Postaje prometne policije Split u suradnji s djelatnicima Ministarstva mora prometa i infrastrukture (inspektori cestovnog prometa) proveli su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa sa naglaskom na teretna vozila i autobuse .  
 
 Cilj ove akcije bio je povećanje stupnja sigurnosti u prometu i smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća, kao i nadzor nad sudionicima u prometu, u poštivanju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o prijevozu opasnih tvari.

U provedbi navedenih aktivnosti izvršen je nadzor nad 35 teretnih vozila  5 autobusa, utvrđen 21 prekršaj koji se odnose na 6 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, 13 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu i obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, 1 upotreba mobitela i 1 nekorištenje sigurnosnog pojasa.
 
Dva teretna vozilo zatečena u prekoračenju najveće dopuštene mase vozila.
 
Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise.
 

Stranica