Rezultati pojačanog nadzora tehničke ispravnosti vozila s posebnim osvrtom na motocikle i mopede

Slika /PU_SD/Slike/Foto - policijski motor.jpg
Dana 3.ožujka 2021.g.  u vremenu od 08,30 do 13,00 sati policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Postaje prometne policije Split u suradnji s nadzornicima tehničke ispravnosti vozila STP-a „Eurodaus“ Split, proveli su ciljani nadzor tehničke ispravnosti vozila s posebnim osvrtom na motocikle i mopede. Nadzorom su obuhvaćeni cestovni pravci na području grada Splita.
Tijekom ciljanog nadzora obuhvaćeno je i kontrolirano 42 vozila. Utvrđeno je ukupno 35 prekršaja, dok se 16 prekršaja odnosi na tehničku neispravnost vozila. Zbog utvrđenih nedostataka 13 vozila/MTC/MOP  je upućeno na izvanredni tehnički pregled, nakon čega su proglašena tehnički neispravnim, isključeni su iz prometa, te je zabranjeno daljnje sudjelovanje dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.
Cilj ove akcije je izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih neispravnošću vozila, obzirom da je uz vozača i vozilo važan čimbenik sigurnosti prometa na cestama. I ovom  prilikom pozivamo sve sudionike u prometu da, prije svega radi sebe i drugih sudionika u prometu,  poštuju prometne propise i koriste tehnički ispravna vozila.

Stranica