Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /PU_SD/policija-promet (radar).jpg
Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 581 prekršaj od čega izdvajamo 52 za alkohol, 352 za prekoračenje  brzine, 71 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 34 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 2 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 3 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,52 g/kg.
Zabilježeno je 30 prometnih nesreća od kojih 12 nesreća s ozlijeđenim osobama. Četiri osobe su zadobile teže i deset osoba lakše tjelesne ozljede.
Nadalje, jučer je od 18.00 do 23.00 sata na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena i ciljana preventivno-represivnu akcija „Brzina MTC/MOPEDI“ zahvaćajući prekršaje  koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
Tijekom akcije kontrolirano je 277 vozila (10 mopeda, 12 motocikla, 246 osobnih vozila, 9 teretnih vozila), dok je ukupno evidentirano 270 prekršaja vozača. Od ukupnog broja utvrđenih prekršaja, broj utvrđenih ciljanih prekršaja vozača je: brzina – 244, bez posebne kategorije – 1, zabrana upravljanja – 1 i za prolazak kroz crveno svjetlo – 1 prekršaj. 
 

Stranica