Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu tijekom proteklog vikenda

Na prometnicama PU splitsko-dalmatinske su tijekom proteklog vikenda provedene pojačane aktivnosti u prometu, s naglaskom na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Tom prilikom su sankcionirana ukupno 552 prometna prekršaja. 41 osoba zatečena je u vožnji pod utjecajem alkohola, 234 osobe zatečene su u prekoračenju brzine, dok ih je 130 sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, a 16 zbog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Također, 5 osoba je zatečeno prilikom upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 osobe su upravljale vozilom u vrijeme dok im je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, a 3 osobe su zatečene u vožnji neregistriranih, odnosno tehnički neispravnih vozila.
Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 1,92 g/kg.
Zabilježena su i 3 prekršaja recidivista, od kojih se 1 odnosi na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, a 1 na odbijanje podvrgavanju ispitivanja prisutnosti droga u organizmu.
U navedenom periodu zabilježena je 21 prometna nesreća, u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 3 su teško, a 15 ih je lakše ozlijeđeno.

Stranica