Rezultati akcije "24 sata nadzor brzine"

Slika PU_SD/policija-promet%20(radar).jpg
U protekla 24 sata (od 19. kolovoza u 6.00 sati do 20. kolovoza u 6.00 sati) na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je ciljana preventivno-represivna akcija naziva „24 sata brzine“, obzirom da je brzina jedan od četiri faktora rizika i najčešći je uzrok  prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Tijekom akcije policijski službenici su na području Splitsko-dalmatinske županije obavili kontrolu  546 vozila i vozača, te su ukupno utvrdili i sankcionirali 439 prekršaja. Od ukupnog broja utvrđenih prekršaja, utvrđeno je i sankcionirano 355 prekršaja vezanih uz nepropisnu brzinu (u naseljenom mjestu 197 prekršaja, izvan naseljenog mjesta 158 prekršaja). Ostali utvrđeni prekršaji odnose  se na upravljanje pod utjecajem alkohola - 3, nekorištenje sigurnosnog pojasa - 9,  korištenje mobitela tijekom vožnje - 11, nekorištenje zaštitne kacige – 9,  nepropisno pretjecanje - 10, crveno svjetlo-1, te zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje – 2 prekršaja.

U protekla 24 sata evidentirano je dvanaest prometnih nesreća od kojih su četiri nesreće s povrijeđenim osobama. Jedna osoba je teško i tri su lakše ozlijeđene.
Apeliramo još jednom na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, zakonske odredbe i ograničenja, te da se ponašaju savjesno i odgovorno jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih.
 


Stranica