Računalna prijevara – budite oprezni prilikom kupovine i prodaje na internetu

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Računalna prijevara.jpg

U cilju informiranja građana i prevencije Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokrenula je preventivnu kampanju SafetyNet-Bitka za sigurnost

Foto: ilustracija

Zaprimljena je prijava 33-godišnjakinje koji je stupila u kontakt s osobom koja je na internet oglasniku prodavala mobilni uređaj, misleći da koristi uslugu za plaćanje internet oglasnika upisala je bankovne podatke nakon čega je primijetila kako joj je s računa skinut novac, te je shvatila da je prevarena. U tijeku je kriminalističko istraživanje.
 
U cilju informiranja građana i prevencije Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokrenula je preventivnu kampanju SafetyNet-Bitka za sigurnost .

Na internetskoj stranici Policijske uprave splitsko-dalmatinske građani na jednom mjestu mogu saznati sve informacije o raznim vrstama računalnih prijevara. U želji da informacije budu dostupne što većem broju građana na plakatima ove preventive akcije nalazi se i QR code koji omogućuje da se jednostavno, jednim klikom, dobiju sve informacije o vrstama prevara i načinu zaštite.


Stranica