Računalna prijevara

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Računalna sigurnost.jpg
FOTO: ilustracija
 
Jučer je 49-godišnja žena prijavila kazneno djelo računalne prijevare. Naime, spomenuta je prethodni dan nakon što je preko internetskog oglasnika gdje je bila oglašena prodaja mobitela telefonski kontaktirala navodnog prodavatelja i dogovorila cijenu od 300 € za kupnju mobitela. Potom je  dobila link  na koji je unijela podatke s bankovne kartice da bi ubrzo zamijetila da joj s računa nedostaje gotovo 2500 €.
Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
 
Kako ne biste postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela upućujemo na poseban oprez u trgovanju ili kupovini on line, kao i oprez u tome kome se obraćate za kupnju i prodaju, te nadalje da svoje osobne podatke nikada ne ustupate nepoznatim osobama i ne dijelite kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.
 
U cilju informiranja i savjetovanja građana o sigurnosti na internetu i posebno računalnim prijevarama, Policijska uprava splitsko-dalmatinska provodi projekt naziva „SafetyNet-Bitka za sigurnost“  jer želimo da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta.
 

Stranica