Računalna prijevara

Slika /PU_SD/Slike/policijski auto 2.jpg

Savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo računalne prijevare u kojim je jedna osoba oštećena za iznos od oko 5 tisuća kuna. Naime, oštećeni je putem oglasa na internetu prodavao stvari, te je preko aplikacije za dopisivanje ostvario  kontakt s potencijalnim kupcem  i tom prilikom  dao podatke svog računa nakon čega mu je s istog  skinut novčani iznos.
 
Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.
 
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

Stranica