Prva policijska postaja Split srcem uz Glinu, Petrinju i Sisak

  • Slika /PU_SD/Slike/I PP humanitarna akcija 2.JPG
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Prve policijske postaje Split prikupili 20.000 kuna za pomoć Glini, Petrinji i Sisku

Tako bi se mogla nazvati akcija prikupljanja pomoći u Prvoj policijskoj postaji Split za stanovnike područja Sisačko-moslavačke županije, koji su u razornim potresima na ispraćaju 2020. godine ostali bez svojih domova, a neki nažalost i bez članova obitelji.
Hrvatska je u protekla tri tjedna ponovno pokazala veliko srce. Pomoć je pristizala sa svih strana, u različitim oblicima, kako je tko znao i mogao pomoći. Obavljajući svoju temeljnu zadaću ili bolje rečeno poziv - zaštitu života i sigurnosti građana i njihove imovine, od prvog trenutka u pomoć se uključila i hrvatska policija, a tako i policijski službenici Prve policijske postaje Split.
Na inicijativu načelnika Policijske postaje Hrvoja Bobana, koji je prethodno ostvario kontakt s Gradskim društvom Crvenog križa Split kako bi se informirao o trenutno najpotrebnijim oblicima pomoći, djelatnici postaje odmah su se odazvali akciji, te je njih stotinu u roku od dva dana prikupilo 20.000 kuna za pomoć stanovnicima potresom pogođenih područja.
Od tog iznosa kupljeno je 65 grijalica u ukupnom iznosu od oko 10.000 kuna, koje će policijski službenici u subotu osobno dostaviti u centralno skladište Crvenog križa u Sisku, kako bi se podijelile svima kojima su potrebne, dok će preostalih 10.000 kuna biti donirano policijskom službeniku Sisačko-moslavačke županije, koji je u potresu ostao bez svog doma.
Odazivom akciji u ovolikom broju, policijski službenici Prve policijske postaje Split pokazali su empatiju prema svim žrtvama potresa i što je jednako važno, pokazali su zajedništvo i spremnost da u svakom trenutku pruže pomoć potrebitima.

Stranica