Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi policijskog Kluba dobrovoljnih darivatelja

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/KKDK/krv.jpg

Članovi policijskog kluba prošle godine su kroz četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi darovali oko 1000 doza krvi

Foto: ilustracija

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske organizira prvu akciju darivanja krvi ove godine koja će trajati dva dana, srijedu i četvrtak, 22. i 23. ožujka 2023. godine od 08 do 14 sati u Mravincima, u prostorijama Jedinice specijalne i interventne policije Split.

Klub je osnovan prije 26 godina (1997. godine) i trenutno okuplja 610 članova. Članovi Kluba su policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, članovi njihovih užih obitelji, kao i umirovljeni službenici, a godišnje organizira četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi i u ožujku, lipnju, rujnu i prosincu. 

Članovi policijskog kluba prošle godine su kroz četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, ali i odazivajući se na pozive Odjela za transfuziju KBC-a Split darovali oko 1000 doza.
Članovi kluba često se odazivaju i pozivima Centra za transfuziju KBC Split kako bi pomogli u situacijama kada je pomoć potrebna pacijentima, posebno u vrijeme turističke sezone. Posebnost ovog Kluba je i u tome što je jedini klub dobrovoljnih darivatelja krvi u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Pozivamo sve građane, sve darivatelje krvi,  da nam se pridruže sutra i prekosutra  i daruju krv jer svaka kap krvi znači život!

Stranica