Provedba preventivne akcije "Mir i dobro 2021" u centru Splita

  • Slika /PU_SD/ikone/1639725636286.jpg
  • Slika
U sklopu preventivne akcije „Mir i dobro 2021“ policijski službenici Odjela prevencije svake večeri posjećuju centar grada Splita, a sve kako bi u neposrednom kontaktu s građanima ukazali na opasnost od nepravilnog korištenja pirotehničkih sredstava i upoznali ih s zakonskim ograničenjima.
Kako bi građanima bili vidljiviji koriste Mobilni preventivni  centar policije koji je posljednjih nekoliko dana smješten kod novo otvorenog klizališta u Strossmayerovom parku odnosno Đardinu.
Jedan od ciljeva ove aktivnosti je vidljivost policije na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, ali i dostupnost građanima  za mogućnost neposrednog kontakta. Osim informacija vezanih uz akciju „Mir i dobro“ policijski službenici  informiraju građane i o ostalim preventivnim projektima, ali razgovaraju i o radu policije, kao i o načinima samozaštitnog ponašanja vezano osobito uz imovinska kaznena djela.
Policijski službenici prevencije biti će tijekom prosinca skoro svakodnevno na području grada Splita. Mobilni preventivni centar prevencije posebno je zanimljiv djeci, ali i ostalim  građani kojima je ovo prilika da porazgovaraju s policajcem o različitim temama i dobiju potrebne informacije koje ih zanimaju.

Stranica