Pronađeno više od 33 kilograma marihuane

  • Slika PU splitsko-dalmatinska 2022/Droga//IMG_7071.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prilikom kontrole prometa na jednom odmorištu policijski službeni pas za otkrivanje droga reagirao je na prisutnost droge u vozilu

FOTO: PU SD
 
Policijski službenici Službe kriminaliteta droga jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Srbije i 40-godišnjim državljaninom BIH-a.

Spomenuti su prethodni dan, 24. listopada u večernjim satima, prilikom pojačanog postupanja na suzbijanju prekograničnog kriminaliteta, zatečeni u teretnom vozilu slovenskih registarskih oznaka prilikom kontrole prometa na A-1, na jednom od odmorišta na području ove policijske uprave kada je policijski službeni pas za otkrivanje droga reagirao na prisutnost droge u vozilu. Obojica su uhićena i privedena u službene prostorije.

U sklopu istraživanja jučer je uz nalog županijskog suda obavljena pretraga teretnog i priključnog vozila, kojom prilikom su u prerađenom dijelu priključnog vozila pronađene dvije PVC vreće u kojima se nalazilo trideset paketa s ukupno 33 kg i 798 g marihuane. Obojica su uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama sukladno čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona predani pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica