Pronađeno i oduzeto gotovo 3 kilograma amfetamina

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Droga/amfetamin.jpg

Uz kaznenu prijavu 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzoniku

Foto: ilustracija

Nakon što je 10. siječnja dovršeno kriminalističko istraživanje u kojem je pronađena i oduzeta značajnija količina droge i to preko 22 kilograma marihuane, dana 14. siječnja dovršeno je još jedno kriminalističko istraživanje u kojem je pronađena značajnija količina droge i to gotovo tri kilograma droge amfetamin.
 
Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Naime, dana 14. siječnja oko 1.30 sati u Trogiru zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 52-godišnjak, a isti je policijskim službenicima dragovoljno izručio 3,9 grama amfetamina, dok je odbio test na droge. Isti je isključen iz prometa, uhićen, a vozilo stavljeno pod nadzor. Temeljem naloga suda, dana 14. siječnja izvršena je pretraga vozila koje je koristio spomenuti 52-godišnjak kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 738 grama droge amfetamin i pištolj s pripadajućim streljivom. Također je, temeljem naloga suda izvršena i pretraga stana na području PU šibensko kninske, kojeg koristi spomenuti 52-godišnjak te je pronađeno i oduzeto 2066,25 grama droge amfetamin i manja količina marihuane.
 
52-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok će zbog osnovane sumnje u počinjenje prekršaja opisanih u  čl. 11. i čl. 30  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana biti podnesen optužni prijedlog, a zbog osnovane sumnje u počinjenja prekršaja opisanih u čl. 282 i čl. 229 Zakona o sigurnosti prometa na cestama  izdani odgovarajući prekršajni obrasci.

Stranica