Pronađeno i oduzeto 900 grama amfetamina

Slika /PU_SD/Slike/1043 g amfetamina.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 33-godišnjak i 24-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama (čl.190. st. 2.) predani pritvorskom nadzoniku  

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva muškarca, 33-godišnjakom i 24-godišnjakom, obojica hrvatski državljani, za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
Tijekom kriminalističkog istraživanja na području Omiša, obavljene su pretrage doma i drugih prostorija koje koriste osumnjičenici. Tijekom pretrage doma i drugih prostorija koje koristi 33-godišnjak, ukupno je oduzeto 901,8 grama droge amfetamin koja je bila zapakirana u 6 PVC vrećica. Pretragom doma kojeg koristi 24 -godišnjak pronađena je vaga za precizno mjerenje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da su 33-godišnjak i 24-godišnjak, zajednički i dogovorno, nabavljali i skrivali drogu u stanu 33-godišnjaka gdje su je vagali i pakirali u manja pakiranja, a sve u cilju daljnje preprodaje, te je utvrđeno postojanje sumnje da je 24-godišnjak u travnju na području Omiša trećoj osobi prodao 103 grama droge amfetamin.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 33-godišnjak i 24-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama  (čl.190. st. 2.) predani pritvorskom nadzoniku.   
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon