Pronađena strojnica, zračna puška i dva plinska pištolja- 38 -godišnjak priveden pritvorskom nadzorniku

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/PUSD 313.jpg

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 38-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Protupravna naplata u pokušaju i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

FOTO: PU splitsko-dalmatinsla

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta i Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim muškarcem. Naime, nakon što je Policijska postaja Trogir u nedjelju 08. siječnja 2023.godine zaprimila dojavu da su dvojica muškaraca oko 23:00 sata na području Trogira prišla osobnom vozilu, te muškarcu koji se u njemu nalazio uputili prijetnje držeći vatreno oružje, a sve u cilju naplate novčanog iznosa.

Policijski službenici su  nakon zaprimanja informacije započeli intenzivno kriminalističko istraživanje. Jučer je pronađen i u službene prostorije doveden 38-godišnji muškarac. U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga državnog odvjetništva  obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi i policijski službenici su pronašli dva plinska pištolja, zračna puška i laka strojnica  s pripadajućim spremnikom s 26 komada streljiva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 38-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Protupravna naplata u pokušaju i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Uz kaznenu prijavu 38-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 

Stranica