Promocija dječje knjige "Trešnja"

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/vrdoljak 0.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska službenica Marica Vrdoljak dobila je posebno priznanje za svoj rad

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

I dok smo tako, u tišini, zamišljeno sjedili  pod trešnjom, a to kratko vrijeme činilo se kao vječnost, prenuo nas je glas s druge strane ograde:
-Hej ekipa čula sam da sam tražena.
Svi smo se okrenuli prema dobro poznatom, uvijek vedrom glasu : bila je to kvartovska policajka Marica!”

                                                                                                                       „Trešnja“, Martina Majić

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, 02. svibnja 2023.godine održana je promocija knjige za djecu „Trešnja“ autorice Martine Majić.

U najavi promocije knjige navedeno je da je Trešnja priča o četvorici dječaka iz jednog splitskog kvarta, u čiju ulicu dolazi dječak koji ne može hodati i vezan je za kolica. Oni se sprijateljuju sa njime, te ljeto provode ispunjavajući njegove želje. Same želje vezane su uz lokacije i manifestacije diljem Dalmacije kao što su:  Modra špilja, Sinjska alka, Biokovo, Dani cara Dioklecijana. Neke želje su i emotivne, a cilj knjige je odgovoriti na slijedeća pitanja:
Kako da ti ne bude dosadno iako nisi ispred ekrana? Kako da ne budeš umoran iako ne spavaš do podne? Kako da ti bude zabavno i bez mobitela u ruci? Kako provesti ljeto ispunjavajući želje jednoga dječaka, a postati sretan?

Jedan od likova u knjizi je kvartovska policajka Marica i ništa neobično ne bi bilo u tome da se ne radi o našoj kolegici, policijskoj službenici Marici Vrdoljak, djelatnici Druge policijske postaje Split koja dugi niz godina obavlja  poslove kontakt policajca, a trenutačno je raspoređena u IV. kontakt rajon, Lučac i Manuš.

Naša kolegica Marica za svoj rad nagrađena je na jako neobičan i lijep način. Prema njoj je kreiran književni lik u knjizi za djecu. Kvartovski policajac kojem djeca vjeruju, kojoj se obraćaju s povjerenjem i koja uvijek pronađe pravo rješenje za dječje probleme. Baš kao naša Marica Vrdoljak.  

Policijska službenica Marica Vrdoljak rado se odazvala pozivu da dođe na promociju knjige. Za uspomenu dobila je na dar  knjigu s posvetom autorice Martine Majić koja je napisala :
Draga Marice,
Hvala Vam što ste svoj posao obavljali toliko  dobro, te je Vaš rad trebao biti zabilježen baš u jednoj dječjoj knjizi…“


Promocija je bila još jedna prilika za druženje s stanovnicima kvarta u kojoj je naša Marica rado viđena, prepoznaju je i djeca, ali i odrasli.

Policijska službenica Marica Vrdoljak nagrađena je i Medaljom Grada Splita jer je njen rad u zajednici prepoznat kao kvalitetan i vrijedan doprinos kvartu i gradu u kojem radi.

Ovim putem zahvaljujemo se autorici koja je na ovaj način djeci i mladima još jednom približila rad policije šaljući  im jasnu poruku da je policija uvijek tu za njihovu sigurnost, bezbrižno i mirno djetinjstvo.

A našoj dragoj kolegici Marici  Vrdoljak, koja će uskoro poći u zasluženu mirovinu, čestitamo na ovom priznaju i  jer je uspjela svojim radom ostvariti dobre i kvalitetne rezultate rada, ali očito kreirati lijepa poznanstva i prijateljstva o čemu će nove generacije djece čitati u knjizi „Trešnja“.
 

Stranica