Promet u protekla 24 sata- uhićeni zbog prekršaja u promet

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/pojas.png
Foto: ilustracija

Kaštel Kambelovac: vozio u suprotnom smjeru bez vozačke dozvole i kacige
 
Jučer, 09. srpnja 2024.godine oko 14:00 sati u Kaštel Kambelovcu policijski službenici zaustavili su 29-godišnjaka koji je upravljao mopedom u suprotnom smjeru. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije, odnosno prije položenog vozačkog ispita. Tijekom vožnje nije nosio zaštitnu kacigu i isteklo mu je važenje prometne dozvole  i istu nije imao kod sebe. Na motociklu su uočene i tehničke neispravnosti u vidu da nedostaju oba bočna ogledala i zadnji sklop svjetala je puknut. Vozač je uhićen, doveden u službene prostorije i nad njim je provedeno istraživanje nakon čega je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.
 
Solin: upravljao neregistriranim četverociklom unatoč poništenoj vozačkoj dozvoli
 
Jučer, 09. srpnja 2024.godine oko 16:40 sati u Solinu policijski službenici zaustavili su 28-godišnjaka koji je upravljao otvorenim četverociklom. Obavljenom kontrolom utvrđeno je vozaču poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova, te mu je na snazi zabrana upravljanja vozilima svih kategorija. Utvrđeno je da vozilo nije registrirano, te nije obnovljena polica osiguranja. Uhićen je i doveden u službene prostorije, te je nad njim provedeno istraživanje nakon čega je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.
 
Split: recidivist upravljao motociklom prije položenog vozačkog ispita
 
Jutros, 10. srpnja 2024.godine pola sata iza ponoći u Splitu policijski službenici zaustavili su 31-godišnjeg vozača motocikla koji je upravljao istim iako nije stekao pravo na upravljanje vozilom na motorni pogon bilo koje kategorije, te se na zahtjev policijskih službenika odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu. Uhićen je i doveden u službene prostorije, te će danas biti priveden na općinski prekršajni sud u Splitu obzirom da se radi o muškarcu koji je višestruki recidivist u činjenju prometnih prekršaja. Privremeno mu je oduzet mu je motocikl.
 
Trogir: alkoholiziranom vozaču izmjerena koncentracija od 1,91 g/kg
 
Jutros, 10. srpnja 2024.godine oko 01:55 sati u Trogiru policijski službenici zaustavili su 39-godišnjeg  vozača osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,91 g/kg. Smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će se provesti istraživanje.
 
Split: upravljao vozilom unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri
 
Jutros, 10 srpnja 2024.godine oko 02:50 sati u Splitu policijski službenici zaustavili su 54-godišnjeg vozača  osobnog vozila za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljanja  motornim vozilom „B“ kategorije. Uhićen je i nad njim će se provesti istraživanje nakon čega će danas tijekom dana biti priveden na općinski prekršajni sud.
 
Trogir: upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje
 
Dana 9. rujna 2024. godine oko 8.20 sati  u Trogiru policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 46-godišnjak. Izvršeni provjerama utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije i to za vrijeme dok mu je na snazi rješenje o nemogućnosti podnošenje zahtjeva za vozačku dozvolu.
Isti je uhićen i doveden u službene prostorije policije, po završetku kriminalističkog istraživanja, a osobito jer se radi o recidivistu, uz optužni prijedlog doveden je na općinski prekršajni sud.

Stranica