Promet tijekom vikenda

U petak, 13. rujna od 16 do 20 sati na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu pod nazivom Faktori rizika. Tom prilikom su se posebno zahvaćali prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja brzine, korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i kaciga na motociklima i mopedima. Sankcionirano je ukupno 158 prekršaja, od kojih se 74 odnosi na prekoračenje brzine, 2 na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 1 na upravljanje vozilom pod utjecajem droga, 39 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje, 10 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 na nekorištenje zaštitne kacige i 1 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
Tijekom vikenda su također provedene pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, kojom prilikom su sankcionirana 652 prekršaja. 54 osobe su zatečene u vožnji pod utjecajem alkohola, 245 u prekoračenju brzine, 146 ih nije koristilo sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, 25 ih je koristilo mobitel za vrijeme upravljanja vozilom, dok je 6 osoba zatečeno u vožnji prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.
U istom period zabilježeno je 28 prometnih nesreća, od kojih 17 s materijalnom štetom. Ozlijeđeno je 12 osoba (1 teško, a 11 lakše).

Stranica