Promet tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama PU splitsko-dalmatinske poduzete su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu. Tom prilikom su sankcionirana ukupno 274 prekršaja, od kojih se 30 odnosilo na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 50 na prekoračenje brzine, 55 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje, 29 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 na upravljanje vozilom za vrijeme dok je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja, a 9 na vožnju neregistriranog odnosno tehnički neispravnog vozila. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 1,8 g/kg.
 
Zabilježeno je i 10 prekršaja koje su počinili recidivisti. Četiri prekršaja odnose se na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, a po tri prekršaja na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanje dok je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom.
U navedenom razdoblju na području ove Policijske uprave dogodilo se 18 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće ozlijeđeno je pet osoba - dvije osobe teško, a tri su lakše ozlijeđene. U 15 prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta.
 

Stranica