Promet tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u prometu, kojom prilikom su policijski službenici sankcionirali 397 prekršaja. 47 osoba zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola, a 146 ih je zatečeno u vožnji pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježena su i 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, te 16 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
Evidentirano je i 5 prekršaja koje su počinili recidivisti, odnosno osobe koje su evidentirane kao ponavljači prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Radi se o prekršajima upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja podvrgavanju ispitivanja prisutnosti alkohola i droga u organizmu.
Tijekom vikenda zabilježeno je 12 prometnih nesreća, u kojima u dvije osobe teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.
Policijski službenici će i idućih dana nastaviti s redovnim i ciljanim akcijama u prometu, pri čemu će postupanje biti posebno usmjereno na faktore rizika, odnosno prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom najtežih prometnih nesreća (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i nekorištenje pojaseva u vozilima i kaciga na mopedima i motociklima za vrijeme vožnje).
Podsjećamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa. Budite oprezni u prometu, vodite računa o sebi i drugima! 

Stranica