Profesori Visoke policijske škole održali predavanje u Trogiru za policijske službenike

Slika PU_SD/predavanje%20Trogir%20100921.jpg

Kriminalistički intervju - načini pripreme i vođenja intervjua, taktike ispitivanja osumnjičenika sukladno čl. 208. a Zakona o kaznenom postupku s naglaskom na strateško korištenje dokaza prilikom ispitivanja osumnjičenika

U gradskoj vijećnici Grada Trogira je 09. rujna 2021. godine, u organizaciji RK IPA-e splitsko - dalmatinske, Međunarodnog udruženja kriminalista i PU splitsko - dalmatinske, održano predavanje profesora Visoke policijske škole u Zagrebu dr. sc. Josipa Pavličeka i dr. sc. Lane Milivojević pod nazivom: Taktike vođenja kriminalističkog intervjua s naglaskom na strateško korištenje dokaza.
 
Predavanju su nazočili policijski službenici kriminalistčke policije iz svih organizacijskih jedinica PU splitsko - dalmatinske. Tijekom predavanja su otvorene važne i zanimljive teme, kao što su - načini pripreme i vođenja intervjua s različitim kategorijama osoba, taktike ispitivanja osumnjičenika sukladno čl. 208. a Zakona o kaznenom postupku, strateško korištenje dokaza prilikom ispitivanja osumnjičenika i dr.
 
U raspravi tijekom predavanja iznijeta su praktična iskustva sudionika, problemi s kojima se policijski službenici susreću u radu te su sagledane različite perspektive postojećih zakonskih rješenja koja se tiču prava osumnjičenika i ovlasti policije.
 
Dr. sc. Josip Pavliček  je zaposlen od 1995. godine u Policijskoj upravi zagrebačkoj, IV. policijskoj postaji Zagreb i Odsjeku za krvne delikte i delikte protiv opće sigurnosti na radnim mjestima kriminalističkog službenika i vođe grupe te kao načelnik I. Policijske postaje Zagreb do siječnja 2008. kada prelazi na Visoku policijsku školu. U međuvremenu 2010./2011. godina načelnik je Odjela prevencije u Uredu glavnog ravnatelja policije nakon čega ponovno prelazi na Visoku policijsku školu. U prosincu 2011. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja prava, znanstvene grane kaznenog prava, kaznenog procesnog prava, kriminologije i viktimologije. Od akademske godine 2010/11. sudjeluje u izvođenju nastave na predmetu Kriminalistika na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 
Dr. sc. Lana Milivojević  u MUP-u RH radi od 2001. g. (sutkinja disciplinskog suda, Kabinet ministra - Odjel za međunarodne odnose, Visoka policijska škola). Na VPŠ od 2007. godine radi kao viši predavač te predaje kazneno materijalno, prekršajno pravo i penologiju. Doktorirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu na temu „Novčana kazna u hrvatskom i poredbenom kaznenom pravu“. Suvoditeljica je MUP-ovog  projekta „Prekršaji protiv javnog reda i mira“, pokrenutog 2012. godine te voditeljica Radne skupine za pravnu zaštitu policijskih službenika, formirane 2012. godine od strane MIP-a.
 

Stranica