Priveden pritvorskom nadzorniku zbog iznude

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/euri.jpg

Sumnjiči se za iznudu najmanje 16 tisuća eura

FOTO: ilustracija
 
Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 32-godišnjak u vremenskom periodu od studenog 2022.godine do trenutka uhićenja 14.rujna 2023., sukladno ranijem smišljenom planu da osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu, nasiljem, zlostavljanjem i iživljavanjem ispred drugih osoba, prijetnjama da će izravno napasti na život i tijelo žrtve, te direktnom uporabom sile prema oštećenom, oštećenog prisilio u više navrata da mu preda novčani iznos od ukupno najmanje 16.000,00 €, nakon čega je i dalje, uz direktnu uporabu sile i izravnim prijetnjama, nastavio sa pritiscima prema oštećenom zahtijevajući dalji novčani iznos od 10.000,00 €.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je naprijed opisanim ponašanjem 32-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Iznuda, opisano i kažnjivo u članku 243. stavak.3 Kaznenog zakona, te je danas uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.
 
 

Stranica