Priveden pritvorskom nadzoniku zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i nekoliko imovinskih kaznenih dijela

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija natpis2.jpg

Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzoniku

FOTO:ilustracija

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom za kojim je bila raspisana potraga radi postojanja sumnje da je počinio nekoliko imovinskih kaznenih dijela na području Splita. U petak, 14. srpnja 2023.godine policijski službenici su kod muškarca pronašli ručnu bombu, tri komada streljiva i ručno izrađen bodež.

Muškarac je doveden u službene prostorije, oduzeti su mu pronađeni predmeti i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 27-godišnji muškarac ostvario obilježja kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je 27-godišnjak ostvario obilježja i još četiri kaznena djela  i to tri kaznena djela Krađe  i jedno kazneno djelo Teške krađe.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je tijekom svibnja ove godine na području Splita otuđio motocikl, te je u tri navrata iz trgovima otuđio sedam parfema. Konačno, utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježje prekršaja iz čl. 8 i čl.33 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.
 
Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzoniku.


 

Stranica