Priopćenje za javnost vezano uz održavanje nogometne utakmice - finale kupa Hrvatske između HNK "Rijeka" i HNK "Hajduk"

Slika /PU_SD/Slike/Poljud.jpg

Pozivamo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu

U četvrtak, 26. svibnja 2022. s početkom u 19:00 sati u Splitu, na gradskom stadionu „Poljud“ odigrat će se nogometna utakmica - finale kupa Hrvatske između HNK „Rijeka“ i HNK „Hajduk“.
 
S obzirom na veliki interes kako domaćih, tako i gostujućih navijača za ovo javno okupljanje, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.  

 
Obavijest za gostujuće navijače

  • prihvat u Sjevernoj luci: za navijače koji organizirano dolaze posebnom brodskom linijom koja će pristati u Sjevernoj luci bit će organiziran prihvat i prijevoz autobusima do stadiona Poljud 
  • prihvat na području Dugopolja: na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje bit će organiziran prihvat i prijevoz navijača do stadiona „Poljud“ i natrag. Sve organizirane skupine navijača koje će putovati autobusima, bit će upućene izravno na stadion „Poljud“. Kod naplatne postaje Dugopolje provodit će se posebna regulacija prometa i bit će osiguran parking pod policijskim nadzorom. 

S obzirom na pojačan interes posjetitelja za ovo javno okupljanje, molimo posjetitelje da se na dan utakmice pravovremeno upute prema stadionu. Pozivamo sve da dođu ranije kako bi, nakon obavljenih pregleda, provjera, osoba i ulaznica, mogli  ući na stadion. prije početka javnog okupljanja.

Ulazi u stadion biti će otvoreni od 16:30 sati, a za gostujuće navijače od 16:00 sati.

 

Posebna regulacija prometa na području grada Splita

Na dan utakmice 26. svibnja 2022. godine organizator će, u suradnji s policijom, uspostaviti blokadu prometa, na način da će se od 15:00 sati uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru te u ulici Put Supavla  od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom). 
 
Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona.

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će, zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla te će vozila, za koja budu postojali uvjeti za premještanje, biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.
 
Savjetujemo posjetitelje i građane da na dan održavanja utakmice ne koriste ulice Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.
 
S obzirom na to da će se u ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore, privremeno ograničiti kretanje i zadržavanje, upućujemo posjetitelje da za dolazak na stadion koriste druge prilazne pravce, posebno ulicu Hrvatske mornarice. Provremeno ograničenje kretanja i zadržavanja u ulici Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore trajat će od 15:00 do 19:00 sati i od 21:00 do 23:00 sata.
 
Ovo napominjemo posebno iz razloga jer u vrijeme privremenog ograničenja kretanja i zadržavanja u navedenim ulicama neće biti moguć prolaz pješaka i policijski službenici će ih preusmjeravati u druge ulice.
 
Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve.
Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita       
 

Zabrane sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Obavještavamo građane kako je, sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

  • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i  droga te ulazak i boravak u prostor športskog  objekta u alkoholiziranom stanju,

  • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,

  • paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

  • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,

  • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari  s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

  • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

  • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

  • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,

  • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora,

  • u stadion neće biti moguće unijeti role samoljepljivih i drugih traka.

 
Sva uočena navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.
 

Snimanje na stadionu i prilaznim pravcima; ograničenje kretanja i zadržavanja

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice snimati događanja na stadionu i prilaznim pravcima. Također će, sukladno članku 51. i 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, četiri sata prije utakmice i dva sata nakon utakmice privremeno po potrebi ograničiti kretanje i zadržavanje ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.
 

Pozivamo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu.
                



Stranica