PRIOPĆENJE ZA JAVNOST Rezime javnog okupljanja Ultra Europe 2022.g.

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Fotografije gradova/Ultra 2022.jpg

Nije zabilježeno ni jedno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ni jedno ozljeđivanje osobe kao posljedica kaznenog djela  te nisu evidentirana oštećenja imovine

Tijekom trajanja javnog okupljanja „Ultra Europe 2022“, od 08. do 10. srpnja 2022.godine na području održavanja javnog okupljanja na kojem je u tri dana prisustvovalo oko 80 tisuća osoba nije zabilježeno ni jedno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ni jedno ozljeđivanje osobe kao posljedica kaznenog djela  te nisu evidentirana oštećenja imovine.
 
Dovršena kriminalistička istraživanja zbog imovinskih kaznenih djela:
 
Za vrijeme trajanje javnog okupljanja pronađen je i uhićen 19-godišnji talijanski državljanin nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja kako je tijekom tri dana javnog okupljanja, posjetiteljima istoga otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića pri čemu je pribavio protupravnu imovinsku korist od preko 100 tisuća kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a 19- godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.  
 
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Naime, istog se sumnjiči da je tijekom druge večeri otuđio iz ruke mobitel oštećenoj 19-godišnjoj švedskoj državljanki. Istog dana 32-godišnjak je pronađen i uhićen na području Kaštela te je pronađen i oduzet otuđeni mobitel. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe 32-godišnjak će biti priveden pritvorskom nadzorniku. 
 
Privedene osobe :
 
Tijekom tri dana trajanja festivala privedene su ukupno 213 osobe, od čega stranih 160  i 53 hrvatska državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
 
Droga:
 
Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 504 komada ecstasyja, 524 grama marihuane, 35 ampula i 29 grama MDMA, 198 grama kokaina,  161 grama hašiša i 30 grama seeda i 15 grama ketamina.
 
Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od oko 500.000,00 kuna. 
 
Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 150 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, te na  čitavom području centra Grada Splita u cilju osiguranja javnog okupljanja, ali i održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, prevencije  prekršaja i kaznenih djela.
 
Zahvaljujemo građanima, posjetiteljima, organizatoru i ostalim žurnim službama na razumijevanju i doprinosu.

Stranica