Priopćenje za javnost

U odnosu na članak jučer objavljen u medijima, u kojem se navodi kako su policijski službenici propustili obaviti razgovore s državljanima Švedske koji su se nalazili na mjestu događaja kaznenog djela ubojstva u pokušaju, počinjenog 26. lipnja 2019. i pružili pomoć ozlijeđenom, obavještavamo javnost da su odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici došli na mjesto događaja, te poduzeli mjere prvog zahvata, u cilju osiguranja mjesta događaja, prikupljanja informacija i osiguranja dokaza kaznenog djela. Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć i prevezen je u bolnicu prije dolaska policijskih službenika na mjesto događaja. Postupanje policijskih službenika na mjestu događaja ubrzo je rezultiralo utvrđivanjem identiteta osobe osumnjičene za kazneno djelo ubojstva (obzirom da je oštećeni naknadno preminuo), Željka Melvana, čiju fotografiju smo sutradan objavili u medijima, a za kojim se još traga.
Tijekom osiguranja mjesta događaja i obavljanja očevida, u blizini se okupio veći broj građana, te su policijski službenici obavili razgovore sa osobama koje su imale ili se pretpostavljalo da bi mogle imati saznanja o samom događaju i počinitelju, međutim izvršenom provjerom nije utvrđeno da se, osim tih osoba s kojima su razgovarali, bilo koja druga osoba obraćala policijskim službenicima radi davanja informacija o događaju.
Obzirom na navode iz medija, odmah smo krenuli s utvrđivanjem identiteta osobe za koju se navodi da se zajedno sa članovima obitelji nalazila na mjestu događaja, te smo sa istom stupili u kontakt radi dobivanja potrebnih informacija, o čemu ćemo izvijestiti Državno odvjetništvo.

Stranica