Priopćenje - nogometna utakmica između HNK "Hajduk" i NK "Istra 1961"

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Poljud.jpg

Obavijesti i upute za gledatelje i sudionike u prometu

FOTO:PU splitsko-dalmatinska

Sutra, u subotu, 17. rujna 2022. s početkom u 19:05 sati u Splitu, na Gradskom stadionu Poljud odigrat će se nogometna utakmica 10. kola SuperSport HNL-e između HNK "Hajduk" i NK "Istra 1961".

Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa. Od 15.05 sati do završetka osiguranja uspostaviti će se blokada prometa na šetnici oko stadiona, a od 16.05 sati u ulici VIII. Mediteranskih igara na raskrižju s ulicom VII Kaštela, te kod ulaza na parkiralište bazena Poljud i kod ugostiteljskog objekta „Hemingway (osim vozila policije, odnosno vozila s propusnicom). Nadalje, od 16.05 uspostaviti će se blokada prometa (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza) u zoni ulice Zrinsko-frankopanske od raskrižja s ulicom HRM  do ulaza u Loru, te blokada ulice Put Supavla od raskrižja s ulicom Put brodarice.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima. 
 
Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno: 
  • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
  • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
  • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvaris tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
  • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
  • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
  • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
  • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.
 Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

 Foto i video snimanje javnog okupljanja

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice, audio i video snimati te fotografirati na području stadiona i prilaznih pravaca.
Također, sukladno članku 51. i 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policija će tri sata prije utakmice i dva sata nakon utakmice, privremeno i po potrebi, ograničiti kretanje i zadržavanje ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.
 

Pozivamo posjetitelje i gledatelje na poštivanje uputa i pravila organizatora te upozorenja i naredbi policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Stranica