Prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira

Slika PU_SD/policija-no%C4%87.jpg
U odnosu na događaj od noći  6. ožujka 2022.  kada je  u ulici Matice Hrvatske u Splitu došlo do sukoba između više osoba policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad tri osobe, 33-godišnjakom, 35-godišnjakom i 41-godišnjakom.
 
 Naime utvrđena je sumnja da je 33-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 35-godišnjaka se sumnjiči da je također ostvario obilježja  prekršaja iz čl. 6. istog zakona, dok je  protiv 41-godišnjaka koji je tijekom kriminalističkog istraživanja policijskim službenicima izručio pištolj, podnesen optužni prijedlog zbog sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te prekršaja iz č.6. Zakona o prekršajima  protiv javnog reda i mira.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi navedeni su uz odgovarajuće optužne prijedloge  dovedeni na nadležne Općinske prekršajne  sudove.

Nadalje, u ovim trenucima u prostorijama policije nalazi se jedna osoba koju također dovodimo u svezu s ovim događajem, te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje.

Stranica