Prijavljeni za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Stop policija.jpg
FOTO: ilustracija

Policijski  službenici Postaje granične policije Trilj dovršili su kriminalističko  istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i  22-godišnjim državljaninom Republike Sjeverne Makedonije zbog sumnje da  su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u  Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici  Šengenskog sporazuma.

Jučer, 2. kolovoza 2023. godine, u  jutarnjim satima u blizini mjesta Vrlika policijski službenici  zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak, dok se u  vozilu nalazilo 15 stranih državljana za koje je utvrđeno da su  nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također, u blizini, policijski  službenici zatekli su 22-godišnjaka, a za kojeg se sumnja da je navedene strane državljane trebao preuzeti i odvesti u druge zemlje Europske unije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnjak počinio dva  kaznena djela i to Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u  Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici  Šengenskog sporazuma i Krivotvorenje isprave jer je na vozilo stavio ne  pripadajuće registarske oznake, dok je 22-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo Protuzakonito  ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi  članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetniku.

Stranica