Prijavljeni za prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

Slika Prijavljeni za prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana
Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva muškarca u čijem ponašanju je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja prekršaja radi čega su sinoć uz optužni prijedlog dovedeni na nadležni općinski prekršajni sud.
Nakon što je 14. listopada uočeno da je na društvenim mrežama javno objavljena fotografija maskiranog muškarca odjevenog u crnu odjeću koji u ruci drži pušku uz neprimjereni natpis, policijski službenici su započeli s intenzivnim kriminalističkim istraživanjem kako bi utvrdili identitet osobe s fotografije i pronašli oružje, te utvrdili o kakvoj se vrsti oružja radi.
Jučer su u službene prostorije dovedena dva muškarca. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje sumnje da je 23-godišnjak 14. listopada 2020. godine zračnu pušku (oružje kategorije C) nosio na javnom mjestu, te je svoju fotografiju s puškom javno objavio na društvenoj mreži, dakle oružje nosio na javnom mjestu na način kojim se uznemiruju građani i omogućio da je vidljivo drugim građanima čime je ostvario obilježja prekršaja iz čl.29. st.5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Nadalje, provedenim istraživanjem nad 24-godišnjakom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da isti svoju zračnu pušku nije čuvao na adresi prebivališta, na način kako je to predviđeno zakonom, te je tu zračnu pušku posudio 23-godišnjaku, čime je ostvario obilježja prekršaja iz članka 33. i članka 36. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.
 
Tijekom istraživanja pronađena je zračna puška i spremnik koji su privremeno oduzeti. 
 

Stranica