Preventivni projekt „SafetyNet“-Bitka za sigurnost“ – najbolja medijska promocija sigurnosti

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Dan policije 2023/opatija 0.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sinoć u Opatiji uručene su Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2023

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Žiri Hrvatske Velike Nagrade Sigurnosti 2023. nakon provedenog postupka izabrao je pobjednike Hrvatske Velike Nagrade Sigurnosti 2023. u 11 kategorija.

Žiri je  donio odluku da se HVNS 2023. u kategoriji  medijska promocija sigurnosti, dodijeli PU splitsko-dalmatinskoj, Udruzi programera DUMP, Radio Splitu, Odboru za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije,  kompaniji SPAN za kampanju SAFETY NET – bitka za sigurnost.

Ciljevi ove kampanje su osvijestiti građane o realnoj opasnosti od izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta, a najčešće su to prevare putem Interneta i društvenih mreža, kao i usporiti negativan trend porasta broja KD iz domene računalnog kriminaliteta. Kampanja je provedena izravnim kontaktom sa građanima, posebno sa onima koji se slabije služe tehnologijom, a medijski je popraćena na radio i TV postajama, u dnevnim novinama i na portalima.

Nagradu je dodijelio prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, predsjednik žirija HVNS, a preuzeli su je Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Bruno Pavić, direktor korporativne sigurnosti SPAN-a.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u veljači započela je s preventivnim projektom naziva „SafetyNet-Bitka za sigurnost“  s namjerom da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta. Preventivni projekt provodimo zajedno s našim partnerima Odborom za sigurnost splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba. Uz pomoć naših partnera izradili smo i informativne materijale s korisnim savjetima za građane, a uz pomoć Hrvatskog radija-Radio Splita izrađen je radijski spot.

Objavili smo informativni materijali, korisne informacije, opise različitih vrsta prevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ukoliko ne budu oprezni Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela mogli doći do potrebnih informacija. Poruka preventivne akcije  „Oprez prije klika!“ jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu.

Tijekom preventivne kampanje u koordinaciji s Mrežom Vijeća za prevenciju, u cilju informiranja, održali smo stručne skupove u Trogiru, Kaštelima, Omišu, Makarskoj, Solinu i u gradskom kotaru Sirobuja.  

Također, sinoć u Opatiji načelnik Slobodan Marendić uručio je Brunu Paviću, direktoru u tvrtki SPAN d.d. zahvalnicu policijske uprave za doprinos i pomoć u realizaciji ovog preventivnog projekta, a predstvanici Hrvatskog radio-Radio Splita i Udruge programera- DUMP zahvalnicu su primili na svečanoj akademiji koja je održana jučer u Splitu povodom obilježavanja Dana policije.

Ova nagrada govori u prilog da svaka institucija, udruga i medij, može dati svoj doprinos u podizanju razine sigurnosti i osvješćivanju javnost o aktualnostima u određenoj zajednici i društvu.

Zahvaljujemo se  našim partnerima-Udruzi programera DUMP, Radio Splitu, Odboru za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije i kompaniji SPAN, te se veselimo budućim zajedničkim projektima.
 
 

Stranica