Preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

  • Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Kontrola%20prometa/3dva%20kota%C4%8Da.jpg
  • Slika
  • Slika
FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U sklopu manifestacije „Ride For Life“ u organizaciji Udruge Moto 55 Racing i BMW MK Dalmacija  organizirana je  vožnja oko 600 motocikala po državnoj cesti D8 na relaciji Bakarac - Omiš. U sklopu navedenih  aktivnosti, 29. svibnja 2022. godine u organizaciji PU splitsko-dalmatinske i spomenutih moto udruga u Omišu je provedena preventivna akcija „Sigurno na dva kotača“.

Tom prilikom su na postavljenom poligonu sigurne vožnje pod budnim okom policijskih službenika Policijske akademije, motociklisti testirali svoja znanja i vještine.

Ovo je bila prigoda za razmjenu iskustava i provjeru do sada stečenih znanja i vještina vožnje motocikla. Policijski službenici su u preventivnom smislu ukazali članovima brojnim motociklističkih udruga na koji način i svojim doprinosom mogu  utjecati na povećanje, kako vlastite sigurnosti  tako i sigurnosti svih sudionika u prometu. U akciju su uključeni i policijski službenici-prometni motoristi koji u svakodnevnom radu prilikom obavljanja zadaća koriste motocikle, te vozilo Mobilno-preventivnog centra policije, a sudionicima su od strane organizatora podjeljene prigodne promidžbene majice.

 Kako bi se smanjio broj stradavanja i povećala sigurnost motociklista još jednom upozoravamo vlasnike i vozače motocikla i mopeda da prije upravljanja provjere tehničku ispravnost uređaja, provjere ispravnost zaštitne opreme i tlak u gumama, koriste zaštitnu opremu, homologiranu zaštitnu kacigu uredno pričvršćenu, te posebno da ne voze prevelikim brzinama, niti slalom između vozila i da u prometu budu odgovorni sudionici imajući u vidu kako uz pješake spadaju u skupinu najugroženijih sudionika u prometu.  

Kako je  manifestacija imala i humanitarni karakter sva prikupljena sredstva od strane organizatora će se uplatiti na račun ”Udruge krijesnica” za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Stranica