Preporuke građanima vezano za upravne poslove

Slika /PU_SD/Slike/PU splitsko-dalmatinska.JPG
Pozivamo građane da samo u žurnim slučajevima dolaze u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku radi rješavanja upravnih poslova, vodeći pri tome brigu o svim mjerama samo zaštitnog ponašanja

Posebno pozivamo osobe starije životne dobi i kronične bolesnike da izbjegavaju dolazak u službene prostorije, te roditelje da ne dovode malu djecu.
 
Građani se pozivaju da pojedine zahtjeve podnose putem sustava eGrađani (ePutovnica, e-Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, e-prijava boravišta) i druge usluge iz sustava eGrađani. 
 
Sva plaćanja mogu se obaviti putem Internet bankarstva. Upute se nalaze na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Radno vrijeme na upravnim poslovima Policijske uprave splitsko-dalmatinske na svim lokacijama za sada ostaje nepromijenjeno.  
 
Sve upite građani mogu uputiti elektroničkom poštom na adresu
splitsko-dalmatinska@policija.hr , odnosno  putem telefona ili emaila.
 
Pozivamo poslodavce da zahtjeve za dozvolu za boravak i rad u okviru godišnje kvote za zapošljavanje stranaca, podnose elektronskim putem na mail adresu:  radna.dozvola.split@mup.hr .
 
Za prijavu kratkotrajnog boravka stranca, smještajni objekti trebaju koristiti sustav eVisitor. 
 
Državljani EGP-a imaju pravo boraviti u Republici Hrvatskoj do tri mjeseca (od ulaska u RH) bez prijave privremenog boravka, neovisno o svrsi boravka. 
 
Bitne informacije vezane uz isprave i druge dokumente dostupne su na web stranicama PU splitsko-dalmatinske i Ministarstva unutarnjih poslova
 
Kontakti za građane:
 
Sektor za imigraciju državljanstvo i upravne poslove
 
Služba za upravne poslove: 307-040
Stranci i državljanstvo: 307-295
Pisarnica: 307-150
 
Kontakti za građane vezano uz obavljanje drugih poslova iz nadležnosti policije:
 
Sektor policije : 307-131
Sektor pravnih financijskih i tehničkih poslova: 307-268, 307-032
Sektor za granicu:  st.sektor.za.granicu@mup.hr
 
 
 
 

Stranica