POZIV građanima za dostavu prijedloga lokacija za provedbu 24-satne akcije nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/alkohol u prometu.jpg

Pozivamo građane da dostave prijedloge lokacija za provedbu 24-satne akcije

Temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2022. godine na području država članica održati će se pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske od 7 sati,  7. svibnja do 7 sati, 8. svibnja bit će provedena 24-satna akcija nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu na odabranim lokacijama u prometu.
Provođenje nadzora predviđeno je na način da se odredi što je veći broj promjenjivih lokacija, u čiji se odabir kao i prethodnih godina mogu uključiti i sami građani sa svojim prijedlozima.
Prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu“,  građani mogu dostaviti do 22. travnja putem: Svi pristigli prijedlozi građana bit će analizirani, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne za akciju nadzora brzine kretanja vozila.
Podsjećamo, alkohol i droga u cestovnom prometu  i dalje je jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, radi čega se i ovom akcijom nastoji unaprijediti stanje sigurnosti prometa na cestama.

Stranica