Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila policajci darivali krv

  • Slika /PU_SD/baneri/krv.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akciji se odazvalo 196 dobrovoljnih darovatelja, a ukupno je  prilikom prikupljeno 180 doza krvi.

U prostorijama Specijalne jedinice Split - Mravinci u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa grada Splita, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinska povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila organizirao je u protekla dva dana, 27. i 28.rujna .2021. godine treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji dobrovoljnog darivanja krvi pored policijskih službenika odazvala se nekolicina građana, kao i umirovljeni policijski službenici.
 
Ovoj akciji odazvalo se 196 dobrovoljnih davatelja, 184 djelatnice i djelatnika PU splitsko-dalmatinske, 12 građana i umirovljenih policijskih službenika. Ukupno je tom prilikom prikupljeno 180 doza krvi.
 
KDDK PU SD će tijekom ove godine organizirati još jednu akciju darivanja krvi tijekom mjeseca prosinca.
 
Tijekom 2020. godine Klub je organizirao 4 akcije darivanja krvi kojom prilikom je prikupljeno 660 doza krvi dok je još na Odjelu za transfuzijsku medicinu prikupljeno 230 doza što je ukupno 890 doza krvi ili 440 litara ove dragocjene tekućine. S ovom brojkom KDDK PU SD je i dalje ostao najaktivniji Klub na području Županije splitsko-dalmatinske, a i šire.
 
Klub je osnovan 1997. godine i jedini je u Ministarstvu unutarnjih poslova. Trenutno broji 600 aktivnih članova i jedan je od najaktivnijih klubova u Županiji splitsko-dalmatinskoj. Članovi Kluba se također mimo organiziranih akcija odazivaju prilikom nestašica krvi, apela iz KBC-a Split i u drugim izvanrednim situacijama.
 
Zahvaljujemo svim dobrovoljnim darivateljima krvi, članovima Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi PU SD, posebno onima koji su se odazvali i na ovu akciju jer je svaka kap dragocjena.

 

Stranica