Posjet zamjenika šefa misije i konzula Veleposlanstva Australije Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/IMG_0614.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku danas, 12. travnja 2022. posjetio je gospodin Phil Shakespear, novi zamjenik šefa misije i konzula, Veleposlanstva Australije u Republici Hrvatskoj. Posjet Policijskoj upravi organiziran je u sklopu prvog konzularnog posjeta gospodina Shakespeara Splitu.
Sastanku gospodina Phila Shakespeara i načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića prisustvovali su i načelnica Sektora za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Diana Jakšić i voditelj Službe za granicu Jurica Jurišić, te Renata Buljubašić, konzularna djelatnica.
Sastanak je održan u cilju predstavljanja gospodina Shakespeara kao novog šefa misije i konzule, a sve kako bi suradnja u budućnosti bila što efikasnija i jednostavnija. Naglašeno je kako je i do sada suradnja policije i predstavništva Veleposlanstva Australije bila izuzetno dobra, što je garancija da će se i u budućnosti nastaviti tim putem u pravcu daljnjeg razvoja i proširenja suradnje posebno uzimajući u obzir značajan interes državljana Australije za boravkom i posjetom ovoj županiji i gradu Splitu.
Načelnik Marendić upoznao je novog zamjenika šefa misije i konzula Shakespeara s načinom funkcioniranja policije na području Splitsko-dalmatinske županije, a posebno na području Grada Splita. Posebno je istaknuo kako se nakon Covid krize, očekuje značajan dolazak turista među kojima i državljana Australije što potkrepljuje najavljenim brojnim sportskim, kulturnim i glazbenim događanjima. Sastanak je bio prožet zajedničkim temama, a načelnik Marendić je gospodinu Shakespearu kao dokaz uspješne međunarodne suradnje policije prezentirao i projekt hrvatske policije „Međunarodna suradnja policije u odori“ u sklopu kojeg u ljetnom razdoblju strani policijski službenici borave i rade u Republici Hrvatskoj uz hrvatske policajce. Gospodin Shakespear zahvalio se na prijemu istaknuvši pri tome kako je ova županija i posebno grad Split u Australiji prepoznat kao vodeća destinacija za ugodan i siguran odmor kao i boravak

Stranica