Policijski službenici pomorske policije sudjelovali u spašavanju osoba

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/20220903_180153.jpg
FOTO: ilustracija

Sinoć, 10. travnja 2024. godine, oko 19:55 sati Postaja pomorske policije Split od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprima informaciju o nasukavanju broda u uvali Dražica na području  Vinišća.

Prema prvim informacijama nakon udara broda u kopno došlo je do prodora vode u brod.

Odmah po saznanju za događaj u uvalu Dražica službenim plovilom upućeni su policijski službenici Postaje pomorske policije Split kako bi pomogli osobama koje su se u trenutku nasukavanja nalazile na brodu.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da je brod u cijelosti potonuo, a na obali, na hridi u mraku nalazile su se dvije osobe. Službenim plovilom su se uspjeli na siguran način približiti obali, te su ukrcali dvojicu muškaraca koje su zbrinuli, utoplili, te im ponudili liječničku pomoć.

 Nakon obavljenog prihvata osoba na brod, policijski službenici su krenuli prema luci Trogir, a tamo je preventivno stigao tim hitne medicinske pomoći. Osobe nisu zadobile ozlijede i izjavili su da se dobro osjećaju.

O događaju je obaviještena Lučka kapetanije čiji djelatnici će danas obaviti očevid na mjestu događaja i poduzeti mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih uz događaj.

Stranica