Policijska uprava splitsko-dalmatinska dobila priznanje Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Dan policije 2022/sigurnost opatija.png
  • Slika
FOTO: HUM/PU splitsko-dalmatinska

Na svečanoj dodjeli Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022., koju Hrvatska udruga menadžera sigurnosti već tradicionalno uručuje zaslužnim pojedincima, tvrtkama, ustanovama i udrugama, ovo vrijedno priznanje za doprinose, razvoj i unapređenje sigurnosti u društvu dana 28.09.2022 godine u Opatiji primilo je  dvanaest  osoba u ukupno dvanaest nagradnih kategorija.

U kategoriji „Najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti „ nagrađeni su Policijska uprava Splitsko dalmatinska, MPG Southeast Europe i Sky LINK SECURITY SOLUTIONS d.o.o. za projekt video nadzora festivala elektronske glazbe Europe Ultra 2022.

Nakon dvije pandemijske godine, u srpnju 2022. obnovljena je splitska verzija svjetskog mega događaja, festival elektronske glazbe Europa Ultra koja okuplja građane iz više od 140 država, a u tri dana intenzivnog događanja na Parku mladeži u Splitu, okuplja se gotovo sto tisuća ljudi. Organizacijski zahtjevan projekt izazov je za infrastrukturu grada i županije, službi i institucija. Glavni organizatori iz tvrtke MPG Southeast Europe prihvatili su inicijativu Policijske uprave splitsko dalmatinske  i realizirali model video nadzora javnog okupljanja primjenjiv na svim skupovima visokog rizika, prilagodljiv i mobilan.

Kontrolna soba pretvorena je u mjesto prikupljanja svih važnih informacija, ključnih kod odlučivanja o dinamici okupljanja, procesima koji utječu na sigurnost izvođača i gostiju, svim važnim činiteljima uspješno osiguranog skupa. Na skupu nisu zabilježeni incidenti koji bi doveli u pitanje sigurnost, a i serija drskih krađa počinjenih trganjem lančića u gužvi, zaustavljena je i razriješena posredno i neposredno i kroz ulogu sustava video nadzora.

Nagradu je u ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske primio Paško Ugrina voditelj poslova prevencije
 

Stranica