Policijska uprava splitsko-dalmatinska dio kampanje „Respect&enjoy“

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/letak.png
FOTO: ilustracija

Prateći problematiku javnog reda i mira u gradu Splitu kroz povećanu nazočnost i vidljivost te mjere selektivne prevencije definiran je potreba partnerskog pristupa usmjerenog na informiranje i savjetovanje turista. Kroz sudjelovanje  u nizu sastanka u suradnji sa Gradom Splitom, Turističkom zajednicom, Županijskom i Obrtničkom komorom, predstavnicima ugostitelja i kotareva iz šireg centra grada te nadležnim inspektoratom definirana je potreba za nastavkom kampanje „Respect&enjoy“.  

Cilj je da se kroz nove medije i „city light" vizuale turiste poziva da uživaju u ljepotama grada uz primjereno ponašanje i uvažavanje iznimnih kulturno-povijesnih lokaliteta, osobito na području stare gradske jezgre.

Kao dio partnerskog odgovora na problem nastavlja se aktivnost podijskih službenika na području užeg centra grada selektivnim  preventivno - represivnim mjerama sukladno zakonskim ovlastima  u cilju osiguranja povoljnog stanja javnog reda i mira te sigurnosti građana Splita  i turist. 

Letci iz kampanje biti će dostupni i u prostorima policijskih postaja te će se koristiti kod planiranih  preventivnih aktivnosti na terenu i u kontaktu sa stranim turistima.  
 

Stranica