Pojačan promet u vrijeme blagdana Svih Svetih i Dušnog dana

Slika /PU_SD/Svi Sveti.PNG
Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, od 31. listopada do 3. studenog na području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, očekuje se pojačan promet vozila i pješaka, posebno na autocestama, državnim cestama i prilaznim cestama prema grobljima, te na graničnim prijelazima.
Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurati će se nazočnost policijskih službenika i prometnih ophodnji, kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa.
Vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu, te da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, posebno ne na način kojim ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka.
 
Građanima savjetujemo da u što većoj mjeri, gdje god je to moguće, koriste vozila javnog prijevoza prema grobljima, kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu.
 
Svim sudionicima u prometu, posebno onima koji putuju na veće udaljenosti, savjetujemo da obrate pozornost i na vremenske prilike te prilagode vožnju stanju i uvjetima na kolnicima, te da ne sjedaju za upravljač ukoliko su umorni ili su prethodno konzumirali alkohol i druga opojna sredstva.

Stranica