Osumnjičen za počinjenje više razbojništava na štetu stranih državljana

Slika /PU_SD/Slike/uprava_policije_01.jpg
Policijski  službenici II. Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, kojeg se sumnjiči da je od 24. srpnja do 22. kolovoza 2019. na području Splita, na štetu više stranih osoba počinio devet kaznenih djela razbojništva, od kojih pet u pokušaju.  
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 24. srpnja u Duvanjskoj ulici u Splitu, prijeteći nožem dvojici državljana Nizozemske otuđio novac, te da je na isti način  počinio i razbojništvo 17. kolovoza u Omiškoj ulici u Splitu, kada je zaprijetio nožem njemačkom državljaninu i otuđio mu novac. Dva razbojništva je počinio prijeteći stranim državljanima drvenim predmetom, i to 21. kolovoza u ulici Matice Hrvatske, kada je otuđio novac državljanki Kanade, te 22. kolovoza u ulici Domovinskog rata, kada je otuđio novac dvojici državljana Poljske. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 3500 kuna.
 
Nadalje, 27. srpnja kazneno djelo razbojništva ostalo je u pokušaju, kada je zatražio novac od državljanina Italije i državljanke Bjelorusije, pri čemu je udario i lakše ozlijedio Talijana.
Sumnja se da je razbojništva pokušao počiniti u još četiri navrata, pri čemu je u tri navrata oštećenima prijetio nožem, dok je u posljednjem slučaju oštećenog udario drvenim predmetom. Uz prijetnju nožem je pokušao počiniti razbojništvo 30. srpnja u Bregovitoj ulici na štetu državljanina SAD-a i u Žrnovničkoj ulici na štetu dvoje norveških državljana, te 31. srpnja u Tostojevoj ulici, na štetu dvoje državljana Nizozemske, dok je 22. kolovoza u Kvaternikovoj ulici tražio novac od državljanina Vijetnama, kojeg je tom prilikom napao drvenim predmetom i lakše ozlijedio.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, doveden je pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica