Osiguranje u Splitu povodom dočeka hrvatskih reprezentativaca

Slika PU_SD/dočeweb.jpg

 FOTO: PU splitsko-dalmatisnaka

Nakon veličanstvenog dočeka u Zagrebu, hrvatski reprezentativciIvan Perišić, Ante Rebić, Ivan Strinić, Filip Bradarić i Lovre Kalinić jučer su spektakularno dočekani i pozdravljeni na splitskoj rivi.

Putovali su zrakom, morem i kopnom do centra grada. Već u Zračnoj luci Resnik moglo se naslutiti da će doček biti poseban. Nakon čestitanja i dijeljenja autograma ušli su na brod HRM Učka koji ih je doveo do Zapadne obale praćen službenim plovilima policije.  Na putu do Splita, a posebno ulaskom u splitsku luku priključile su im se brojni brodovi, čamci i gliseri na kojima su se viorile hrvatske zastave, te su ih dopratili do obale pod budnim okom splitskih policajaca na službenim plovilima i na brodu Učka zajedno uz hrvatsku mornaricu.

Nakon što su uz pjesmu i pljesak izašli na Zapadnu obalu i ušli u posebno uređeni crveno bijelo autobus na kojem je pisalo „Srce vatreno, ponos Hrvatske“ odvezli su se na Rivu čitavo vrijeme praćeni građanima koji su ih željeli pozdraviti, s njima zapjevati i proslaviti uspjeh, a koji su se samo na znak ruke policajaca sklanjali se da mogu proći pobjednici.  

Pripadnici Interventne jedinice policije Split pratili su autobus iz kojeg se orila pjesma naših reprezentativaca.

I dok su naši sugrađani u zajedničkom slavlju s Vatrenima slavili uspjeh reperezentacije, splitski policajci su s osmjehom na licu pratili događanja na Rivi , oko Rive, na mjestu slavlja kako bi se naši sugrađani i u najmasovnijim feštama i euforijama osjećali sigurno.

I za kraj sve stane u izjavu kolege koji je jučer radeći proslavio dolazak vatrenih kazavši: „A koja lipa zadaća!“

Neopisivo!



Pisane vijesti