Oglas za prijam u državnu službu na određeno vrijeme

Sukladno članku 61. stavku 11. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine, br.  92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 37/13, 38/13, 1/15, 138/15 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatke, 61/17,70/19 i 98/19) i članku 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, br. 78/17 i 89/19), Policijska uprava splitsko - dalmatinska raspisuje
 
OGLAS
        
za prijam u državnu službu na određeno vrijeme

 
1. Interventna jedinica policije  
    administrativni referent za evidencije - 1 izvršitelja/ice, do povratka državnog službenika koji je stalno raspoređen na navedeno radno mjesto  
  
 Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema, gimnazija ili srednja strukovna škola
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni ispit
 
 
2. Policijska postaja Brač
    upravni referent - 1 izvršitelja/ice, do povratka državnog službenika koji je stalno raspoređen na navedeno radno mjesto  
 
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema, gimnazija ili srednja strukovna škola
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni ispit
 
 
3. Policijska postaja Sinj
   upravni referent - 1 izvršitelja/ice, do povratka državnog službenika koji je stalno raspoređen na navedeno radno mjesto  
 
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema, gimnazija ili srednja strukovna škola
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni ispit
 
 
 
4. Policijska postaja Solin
     upravni referent - 1 izvršitelja/ice, do povratka državnog službenika koji je stalno raspoređen na navedeno radno mjesto  
 
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema, gimnazija ili srednja strukovna škola
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni ispit
 
5. Postaja prometne policije Split
    stručni referent za poslove prekršajnog postupka - 1 izvršitelja/ice, do povratka državnog službenika koji je stalno raspoređen na navedeno radno mjesto  
 
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema, gimnazija ili srednja strukovna škola
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni ispit
 
Osim navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu, koji su propisani odredbama članka 48. Zakona o državnim službenicima.
 
U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.
 
Na oglas se mogu prijaviti osobe oba spola.
Osoba se prima u državnu službu uz obvezni probni rad od dva mjeseca.
 
Na oglas se mogu prijaviti i kandidati koji nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu polaganja državnog ispita sukladno članku 56. Zakona o državnim službenicima.
U prijavi na oglas navode se osobni podaci podnositelja prijave (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela, po mogućnosti e-mail adresa) redni broj, naziv ustrojstvene jedinice i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje.
Kandidati /kinje koji se prijavljuju za više radnih mjesta, podnose jednu prijavu na oglas u kojoj su obvezni navesti redne brojeve, nazive ustrojstvenih jedinica i nazive radnih mjesta za koja se prijavljuju.
Obrazac prijave na oglas nalazi se na web stranici Policijske uprave splitsko–dalmatinske (https://splitsko – dalmatinska policija.gov.hr)
Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.
Uz prijavu, kandidati/kinje su dužni priložiti:
1. životopis,
2. presliku svjedodžbe
3. dokaz o radnom iskustvu (preslika radne knjižice, elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz koje je vidljivo razdoblje radnog iskustva u odgovarajućem stupnju obrazovanja)
4. za cijelo razdoblje koje je kao stručni uvjet navedeno u oglasu, dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima, (uvjerenje/potvrda, ugovor o radu ili rješenje poslodavca na temelju kojeg se može utvrditi rad na odgovarajućim poslovima i vremensko razdoblje u kojem je podnositelj obavljao navedene poslove)
5. dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice, vojne iskaznice, putovnice ili domovnice)
6. presliku isprave o položenom državnom ispitu (ako podnositelj ima položen državni ispit)
Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidat/kinja predočit će se izvornik.
 

 
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave oglasa na internetskoj stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hr. neposredno ili poštom na adresu: 
                                                                                
                                   
 MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO – DALMATINSKA
Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova
Split, Trg hrvatske bratske zajednice 9,
s naznakom “Za oglas”
 
 
Potpunom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu.
 
Osoba koja ne podnese pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenom na oglas.
 
Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju dužne su u prijavi na oglas, pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i imaju prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.  
 
Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijama u državnu službu sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (“Narodne novine”, broj 121/2017), članku 48.f. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (“Narodne novine”, broj  33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, i 148/13), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (“Narodne novine”, broj 157/13 i 152/14) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (“Narodne novine”, broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11) dužan/a se u prijavi na oglas pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu sa člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, uz prijavu na  oglas dužan/a je, priložiti, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/zapošljavanje - 843/843
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48. f. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata, uz prijavu na oglas dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo te dokaz o tome na koji je način prestao radni odnos kod zadnjeg poslodavca.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na oglas dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom te dokaz o tome na koji je način prestao radni odnos kod zadnjeg poslodavca.
Kandidat/kinja pripadnik/ca koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu sa člankom 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina uz prijavu na oglas, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.
 
 
Komisiju za provedbu oglasa (u nastavku teksta: Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova.
Komisija utvrđuje popis kandidata/kinja prijavljenih na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa, a čije su prijave pravodobne i potpune, kandidate/kinje s tog popisa upućuje na testiranje i intervju.
Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima/kinjama (intervjua).
Testiranje za radna mjesta iz oglasa provodi se u jednoj fazi, a sastoji se od provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanjem poslova radnih mjesta.
Kandidat koji ne zadovolji na provedenoj provjeri ne može sudjelovati u daljnjem postupku. 
 
Kandidat/kinja koji/a nije pristupio/la testiranju ili razgovoru, više se ne smatra kandidatom/kinjom u postupku.
 
  Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava ovim oglasom, sadržaj i način     testiranja te pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje, objavit će se na web-stranici Policijske uprave splitsko – dalmatinske (https://splitsko-dalmatinska policija.gov.hr) istovremeno s objavom oglasa.
Na web-stranici Policijske uprave splitsko – dalmatinske (https://splitsko-dalmatinska policija. gov.hr) i web stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hr objavit će se vrijeme i mjesto održavanja testiranja, najmanje pet dana prije održavanja testiranja.  
 
Izabrani kandidat/kinja bit će pozvan/a da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu na određeno vrijeme, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv nje/ga ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz oglasa, a nedostavljanje traženih isprava smatra odustajanjem od prijma u državnu službu.
 
O rezultatima oglasa kandidati/kinje će biti obaviješteni/e javnom objavom rješenja o prijmu u državnu službu na određeno vrijeme izabranog kandidata na web stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hr i web-stranici Policijske uprave splitsko – dalmatinske (https://splitsko-dalmatinska policija. gov.hr).
 
Dostava rješenja svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od javne objave na web stranici Ministarstva uprave.
 
Ako se na oglas ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljene uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati/kinje ne zadovolje na testiranju, ministar unutarnjih poslova će obustaviti postupak po ovom oglasu.


PRILOG OGLASU ZA PRIJAM NA ODREĐENO VRIJEME

Objava opisa poslova radnih mjesta za koja će se vršiti testiranje, pravni i drugi izvori za pripremanje službenika za testiranje, plaća radnog mjesta te način testiranja propisani su člankom 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, br. 78/2017 i 89/19)
 
OPIS POSLOVA RADNIH MJESTA IZ OGLASA I PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE
 
 
1. Interventna jedinica policije  
    administrativni referent za evidencije
Vodi urudžbeni zapisnik i druge evidencije, unosi podatke u sustav AOP –a.
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
Uredba o uredskom poslovanju (Narodne novine, br. 7/09)
Zakon o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/07 i 86/12)
Pravilnik o tajnosti službenih podataka Ministarstva unutarnjih poslova (Narodne novine, br. 107/12) 
 
 2. Policijska postaja Brač
    upravni referent
Vodi upravni postupak i neposredno zaprima podneske i pismena od stranaca, u svezi prijave boravišta; prijave promjene adrese stana stranaca, obavlja poslove u svezi prijave i odjave prebivališta, izdavanja osobnih iskaznica, putnih isprava, izdavanja odobrenja za nabavu i registraciju oružja, izdavanja vozačkih dozvola i registracije vozila, izdavanja isprava strancima, stjecanja, prestanka i utvrđivanja hrvatskog državljanstva, vodi propisane evidencije, unosi podatke u IS.     
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine, br. 47/09)
Zakon o hrvatskom državljanstvu (Narodne novine, broj: 53/91, 70/91, 28/92, 113/93, 4/64, 130/11, 110/15)
Zakon o prebivalištu (Narodne novine, br.144/12 i 158/13)
Zakon o osobnoj iskaznici (Narodne novine, br. 62/15)
Zakon o putnim ispravama hrvatskih državljana (Narodne novine, br. 77/99, 133/02, 48/05, 74/09, 154/14 i 82/15)
Zakon o strancima (Narodne novine, br.130/11, 74/13, 69/17 i 46/18)
Zakon o oružju (Narodne novine, br. 63/07, 146/08, 59/12 i 70/17)
Pravilnik o vozačkim dozvolama (Narodne novine, 2/2019)
3. Policijska postaja Sinj
    upravni referent
Vodi upravni postupak i neposredno zaprima podneske i pismena od stranaca, u svezi prijave boravišta; prijave promjene adrese stana stranaca, obavlja poslove u svezi prijave i odjave prebivališta, izdavanja osobnih iskaznica, putnih isprava, izdavanja odobrenja za nabavu i registraciju oružja, izdavanja vozačkih dozvola i registracije vozila, izdavanja isprava strancima, stjecanja, prestanka i utvrđivanja hrvatskog državljanstva, vodi propisane evidencije, unosi podatke u IS.     
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine, br. 47/09)
Zakon o hrvatskom državljanstvu (Narodne novine, broj: 53/91, 70/91, 28/92, 113/93, 4/64, 130/11, 110/15)
Zakon o prebivalištu (Narodne novine, br.144/12 i 158/13)
Zakon o osobnoj iskaznici (Narodne novine, br. 62/15)
Zakon o putnim ispravama hrvatskih državljana (Narodne novine, br. 77/99, 133/02, 48/05, 74/09, 154/14 i 82/15)
Zakon o strancima (Narodne novine, br.130/11, 74/13, 69/17 i 46/18)
Zakon o oružju (Narodne novine, br. 63/07, 146/08, 59/12 i 70/17)
Pravilnik o vozačkim dozvolama (Narodne novine, 2/2019)
 
4. Policijska postaja Solin
    upravni referent
Vodi upravni postupak i neposredno zaprima podneske i pismena od stranaca, u svezi prijave boravišta; prijave promjene adrese stana stranaca, obavlja poslove u svezi prijave i odjave prebivališta, izdavanja osobnih iskaznica, putnih isprava, izdavanja odobrenja za nabavu i registraciju oružja, izdavanja vozačkih dozvola i registracije vozila, izdavanja isprava strancima, stjecanja, prestanka i utvrđivanja hrvatskog državljanstva, vodi propisane evidencije, unosi podatke u IS.     
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine, br. 47/09)
Zakon o hrvatskom državljanstvu (Narodne novine, broj: 53/91, 70/91, 28/92, 113/93, 4/64, 130/11, 110/15)
Zakon o prebivalištu (Narodne novine, br.144/12 i 158/13)
Zakon o osobnoj iskaznici (Narodne novine, br. 62/15)
Zakon o putnim ispravama hrvatskih državljana (Narodne novine, br. 77/99, 133/02, 48/05, 74/09, 154/14 i 82/15)
Zakon o strancima (Narodne novine, br.130/11, 74/13, 69/17 i 46/18)
Zakon o oružju (Narodne novine, br. 63/07, 146/08, 59/12 i 70/17)
Pravilnik o vozačkim dozvolama (Narodne novine, 2/2019)
5. Postaja prometne policije Split
    stručni referent za poslove prekršajnog postupka
 
Obavlja poslove prekršajnog postupka, zadužuje i razdužuje policijske službenike sa obrascima za vođenje prekršajnog postupka, priprema predmete prekršajnog postupka u policijskoj postaji, vodi propisane evidencije, obavlja druge poslove prekršajnog postupka po zapovjedi nadređenog službenika.
 
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine, br. 47/09)
Prekršajni zakon (107/07, 39/13,157/13,110/15, 70/17 i 118/18.)
Uredba o uredskom poslovanju (Narodne novine, br. 7/09)
 
 
 
PODACI O PLAĆI
Plaća radnih mjesta državnih službenika određena je Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi (Narodne novine, br. 37/01, 38/01, 71/01, 89/01, 112/01, 7/02, 17/03, 197/03, 21/04, 25/04, 66/05, 131/05, 11/07, 47/07, 109/07, 58/08, 32/09, 140/09, 21/10, 38/10, 77/10, 113/10, 22/11, 142/11, 31/12, 49/12, 60/12, 78/12, 82/12, 100/12, 124/12, 140/12, 16/13, 25/13, 52/13, 96/13, 126/13, 2/14, 94/14, 140/14, 151/14, 76/15 i 100/15), kao i Odlukom o visini osnovice za plaće državnih službenika i namještenika (Narodne novine, br. 40/09).
Spomenuti propisi mogu se naći na web stranicama Narodnih novina, http://www.nn.hr/  

TESTIRANJE KANDIDATA
Mjesto i vrijeme održavanja testiranja biti će objavljeno najmanje pet dana prije testiranja na web stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hr i Policijske uprave splitsko – dalmatinske (https://splitsko – dalmatinska policija.gov.hr)
 
 

 
 
 
           
     
                                                                                    

Stranica