Održano VII. vojno i policijsko hodočašće Gospi Sinjskoj

  • Slika /PU_SD/baneri/IMG-20210730-WA0000.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Sinju se danas, 30.srpnja 2021. godine u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj  održalo VII. vojno i policijsko hodočašće Gospi Sinjskoj na kojem su sudjelovali pripadnici hrvatske vojske,  hrvatske ratne mornarice i policijski službenici. Danas su u Sinj stigle policijske službenice i policijski službenici iz  PU splitsko-dalmatinske, PU dubrovačko-neretvanske, PU šibensko-kninske i  PU zadarske, policijski službenici Interventne jedinice Split, te  Specijalne jedinice policije kako bi sudjelovali u tradicionalnom hodočašću Gospi Sinjskoj.    

Policijski službenici su u postroju uz načelnike Policijskih uprava splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića,  šibensko-kninske Ivicu Kostanića i dubrovačko-neretvanske  Ivana Pavličevića, koordinatora/zapovjednika hodočašća načelnika Sektora policije u PU splitsko-dalmatinskoj  Ivicu Franića, zapovjednika interventne jedinice policije Split Mije Rogošića, te načelnika Policijske postaje Sinj Mislava Filipovića-Grčića, krenuli  prema svetištu iz dvorišta Policijske postaje Sinj noseći zastave MUP-a i Ravnateljstva policije. 

Regionalno vojno-policijsko hodočašće održalo se u sklopu devetnice posvećene Čudotvornoj Gospi Sinjskoj i možemo reći kako prerasta u tradiciju zajedničkog hodočašća i zahvale Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, hrvatske vojske i policije Gospi Sinjskoj.

Na svetoj misi koja se održala u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske sudjelovala je i policijska klapa Sveti Mihovil čiji članovi su uveličali misno slavlje koje je predvodio msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj.

Stranica