Održano predavanje na temu „Sigurnost u cestovnom prometu kroz prizmu ovisnosti“

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/IMG-20240410-WA0001.jpg
FOTO: PU splitsko dalmatinska

U srijedu 9. travnja 2024. u Srednjoj školi „Brač“ u Supetru policijski službenik za poslove prevencije Policijske uprave splitsko-dalmatinske učenicima je održao predavanje na temu „Sigurnost u cestovnom prometu kroz prizmu ovisnosti“, a u sklopu projektnih aktivnosti: „Sigurnost u cestovnom prometu“,  „Sigurnost i samo zaštitno ponašanje biciklista“, te „Zajedno protiv govora mržnje“.

Policijski službenik razgovarao je s učenicima o sigurnosti prometa na cestama posebno  ukazujući na opasnosti od vožnje u alkoholiziranom stanju, opasnostima kada se u prometu koristi mobitel i opasnim prekršajima koji su okarakterizirani kao „faktori rizika“. Tijekom predavanja razgovarali su i o potrebi  zaštite na  internetu, krađe osobnih podataka, ali i od drugih neprihvatljivih ponašanja kao što su prijevare, prijetnje i ucjene. Posebna tema razgovora bila je i štetnost govora mržnje, kako ga prepoznati i na koji način se mladi mogu zaštititi, odnosno zatražiti pomoć kada im je to potrebno.

Nakon edukacije policijske službenik je upoznao učenike da je nedavno objavljen i natječaj za zanimanje policajac, upoznao ih je s uvjetima koje moraju ispunjavati da bi upisali III. razred srednje policijske škole u Zagrebu, odnosno o uvjetima koje moraju ispunjavati da bi nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja pristupili prekvalifikaciji za zanimanje policajac. 

 Više o natječaju možete doznati BUDI ZAKON.

Stranica