Održano javno okupljanje međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Rusije

Slika /PU_SD/Slike/Poljud.jpg

Nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, kao ni uništenja imovine.

Danas, 14.studenog 2021, s početkom u 15:00 sati, u Splitu, na Poljudu održana je kvalifikacijska međunarodna nogometna utakmica za FIFA SP Katar 2022 između reprezentacija Hrvatske i Rusije. 
 
Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije. Osiguravali su cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača u dolasku i odlasku s javnog okupljanja.
 
Protekla tri dana intenzivno su opservirali centar grada i mjesta gdje su se okupljali navijači, te su poduzimali su mjere i radnje u cilju prevencije protupravnih ponašanja. Policijski službenici su osiguravali mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno “fan zonu“ od kuda su navijači uz pratnju policije dopraćeni na stadion bez bilježenja značajnijih incidenata.
 
Nakon javnog okupljanja policijski službenici nastaviti će provoditi osiguranje uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja, a tijekom večeri i noći opservirati će  centar Grada Splita u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja.
 
Privedeno je 37 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Do ovog trenutka prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, kao ni uništenja imovine.

Stranica