Održana radionica u dječjem vrtiću u Klisu

Slika PU_SD/vrtic.jpg
U okviru  projektne aktivnosti prevencija sigurnosti u cestovnom prometu danas, 13. veljače  policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave  splitsko-dalmatinske   održali su radionicu s djecom dječjeg vrtića „Sveti Roko“ u Klisu na kojoj je uz  njihove odgajateljice  sudjelovalo  32 djece.         
 Zajednička inicijativa imala je za cilj da kroz sadržaj prilagođen djeci u interaktivnoj komunikaciji djeca dobiju informacije  o osnovama ponašanja u prometu u svom okružju  i ulozi policije koja se brine za njihovu sigurnost. Kroz postavljanje pitanja potvrdio se interes djece za posao koji rade policajci ali i za druge stvari koje su njihova svakodnevnica i okružje u kojem žive.
Interes djece da nova znanja podjele s roditeljima potvrda su ispunjavanja očekivanog uspjeha. Djeca su nagrađena prigodnim poklonima te su pokazala intere za novi susret s policijom.
Rad s djecom predškolske dobi nastavit će se i dalje  kroz ciljanu prilagodbu specifičnostima lokalnih sredina, interesu djece i odgojitelja uz interaktivni sadržaj koji uključuje aktivno sudjelovanje djece. 

Stranica