Održana javna okupljanja protekla u redu

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija natpis.JPG
FOTO: ilustracija
 
Policijski službenici su jučer 15. kolovoza osiguravali okupljanje iznimno velikog broja ljudi u Sinju povodom Blagdana Velike Gospe kada je u središnjoj svečanosti procesije i Sv. Mise sudjelovalo više od 20 tisuća osoba u jednom trenutku. Također se procjenjuje da je ukupna fluktuacija osoba koje su tijekom 14. i 15. kolovoza posjetile Sinj oko 100 tisuća ljudi.
Nije bilo sigurnosno negativnih događaja.
 
Nadalje, sinoć, 15. kolovoza u Splitu je na stadionu Poljud odigrana nogometna utakmica između HNK „Hajduk“ i MFK „Ružomberok“ iz Slovačke. Na utakmici je bilo 27205 gledatelja. Privedene su tri osobe i to dva navijača Hajduka i jedan navijač gostujuće momčadi. Utvrđena su dva prekršaja regulirana Zakonom o suzbijanju nereda na športskim natjecanjima i jedan prekršaj temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Oduzeta je teleskopska palica i 10 pirotehničkih sredstava.
 
Tijekom poluvremena je zabilježeno naguravanje i sukob nekoliko osoba na istočnoj tribini i  na kraju utakmice na zapadnoj tribini te su poduzete operativne mjere utvrđivanja počinitelja.  
Nije zabilježeno oštećenje i uništenje imovine, niti ozljeđivanje osoba.

Stranica