Održan sastanak s ciljem dugoročnog povećanja sigurnosti građana Splita

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/part 1.jpg

Naglašena je važnost komunikacije svih institucija s policijom i značaj partnerstva za održivu sigurnost u svakoj zajednici

Foto: PU splitsko-dalmatinska

U Splitu  danas, 08. lipnja 20022. godine, policijski službenici Ureda načelnika  i Regionalne protueksplozijske jedinice Split,  u suradnji s Gradom Splitom, Vijećem za prevenciju i Turističkom zajednicom Grada Splita održali sastanak na koji su bili predstavnici udruga i institucija koje se bave turizmom kao i djelatnici većeg broja gradskih tvrtki i GK te javnih službi. Sastanku su nazočili i policijski službenici koji svoje zadaće obavljaju na prostorima  pojačanog zadržavanja i boravka stranih gostiju iz Prve policijske postaje Split  i Druge policijske postaje Split kao dio planiranog unaprijeđena  kontakta i dogovaranja  modela detektiranja i rješavanja problema .
 
Nazočnima je prezentirano stanje sigurnosti u gradu Splitu, te su upoznati sa  s rizicima koji se vezuju uz turističku sezonu kroz primjere i praksu policijskog postupanja. Naglasak  edukcije bili su modeli suradnje s policijom, briga za goste, osjećaj sigurnosti na primjerima javnih prostor i obveza svih dionika iz turizma i djelatnika javnih tvrtki, modeli savjetovanja i informiranja turista, te ukupna odgovornost koncesionara i pružatelja određenih usluga od turističkih do komunalnih.
 
Posebno je naglašena važnost komunikacije svih institucija s policijom i značaj partnerstva za održivu sigurnost u svakoj zajednici što za rezultat mora imati i dugoročnu veću sigurnost građana Splita. Pored drugih sudionika koji su se javili u razgovoru apostrofirana je zajednička odgovornost za nastavak podizanja razine sigurnosti i sigurnosne kulture svih dionika u gradu uz navođenje praktičnih primjera i modela suradnje na kojima policija i do sada gradi partnerstvo. 

Stranica